Rieten dak Schoonhoven

Rieten dak met hoog afwerkingsniveau

Rietdekker H.J Straver levert hoogstaande kwaliteit op het gebied van rieten daken. Dit kunt u terugzien in de schitterende afwerking op het rieten dak aan de Lopikerweg in Schoonhoven. Bij dit dak is gebruik gemaakt van een gesloten constructie. Dit zorgt voor een beter isolatie en een hogere brandveiligheid.

Hoogwaardige afwerking met snorren

Zoals in de foto’s te zien is gebruiken we complexe technieken om de afwerking van het rieten dak optimaal te maken. Boven de voordeur is namelijk te zien dat we gebruik maken van bij de entree is een klein breuklijn in de kap aangebracht wat voor een speels effect zorgt riet wat bijna helemaal overeind staat, afgewerkt met een kleine snor. Hierdoor loopt het water optimaal weg.

Het is in de foto’s goed te zien dat er een hoog afwerkingsniveau is bereikt met het dekken van dit dak. De uitsnijding van de snorren bij de ramen, hoeken en nokvorsten zijn mooi en strak gedekt. Dit is bij Straver de standaard. Het geheel is afgemaakt met de keramische nokvorsten van het in 1572 opgerichte Tichelaar uit Makkum, wereldwijd een begrip in keramiek.

Eerste kwaliteit Nederlands Wiedenriet

Het gebruikte riet voor dit dak is het zoetwater “Wiedenriet” dat uit natuurgebied de Wieden komt. Het riet hier groeit onder zeer goede omstandigheden waardoor het riet hard en sterk is, wat de levensduur bevorderd.