Van pannen naar riet

Van pannen naar riet

Op dit moment heeft u een pannen dak dat u wilt vervangen voor een rieten dak van natuur riet? Dan bent u bij Rietdekkersbedrijf H.J. Straver aan het juiste adres. Wij helpen u graag om uw pannendak om te toveren tot rieten overkapping.

Een rieten dakbedekking kan vaak voor een exclusieve en meer landelijke uitstraling zorgen. Ontwikkelingen hebben er ook voor gezorgd, dat een rieten dak tegenwoordig aan dezelfde isolatiewaarde en bouweisen kan voldoen als een pannendak. Reden genoeg om bij vervanging van uw pannendak te kiezen voor een rieten dak.

Combinatie van pannen én riet

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker een combinatie tussen pannen en riet. Een gedeelte van het dak is vakkundig met riet bedekt en de rest met pannen. Het effect van deze combinatie is speels en geeft een woning een uniek en excentriek karakter. Het tradtioneel ogende riet, krijgt dan als het ware een modern jasje. Naast pannen is riet ook nog te combineren met andere materialen zoals staal, houtwerk en glasplaten. Bekijk gerust eens onze projecten om inspiratie op te doen.

Brandveiligheid en verzekering

Als u er over nadenkt om uw pannendak te vervangen voor een rieten dak, dan kunt u zich afvragen of dat wel brandveilig genoeg is. Een rieten dak is even brandveilig als een pannen dak, mits het riet wordt gedekt op een gesloten constructie, ook wel schroefdak genoemd. Voor een rieten dak op gesloten constructie betaalt u dus ook dezelfde lage premie voor uw verzekering als bij uw pannendak. Dus zoals u altijd al gewend bent.

Een rieten dak?

De waarde van uw woning stijgt meestal ook wanneer u kiest voor een rieten dak. Wij helpen u graag met het realiseren ervan. Heeft u verder nog vragen over het vervangen van uw pannen dak voor een rieten overkapping? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.