Van nieuw rieten dak tot onderhoud en renovatie

Bij Rietdekker H.J. Straver kunt u terecht voor nieuwe rieten daken, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Al meer dan 35 jaar kunnen onze klanten rekenen op ons vakkundig rietdekkersoog en onze voorkeur voor rieten daken van hoogwaardige kwaliteit. Met uiterste zorgvuldigheid werken onze rietdekkers aan uw rieten dak. Of het nu gaat om periodiek onderhoud of om een compleet nieuw dak.

Nieuw of vernieuwen

Voor nieuwbouwwoningen dekken we regelmatig nieuwe rieten daken, meestal in samenwerking met de aannemer van het project. We zien dat mensen steeds vaker kiezen voor de landelijke uitstraling van een rieten dak. Vaak in combinatie met een moderne bouwstijl. Deze moderne stijl in combinatie met de nostalgie van een rieten dak kan voor mooie resultaten zorgen. Bekijk een aantal van onze projecten om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Vervangen van uw rieten dak

Onze voorkeur gaat uit naar het renoveren of opknappen van uw huidige rieten dak, maar in sommige gevallen is het beter om het gehele dak te vervangen. We kunnen zorgen voor een nieuw rieten dak compleet met dakconstructie en het bijkomende timmerwerk en isolatiewerk. Op deze manier heeft u maar één aanspreekpunt en hoeft u geen aannemer in te schakelen voor het bouw- en constructiewerk. Dat regelen wij allemaal voor u.

Het belang van preventief onderhoud

Na het leggen van een rieten dak, is preventief onderhoud erg belangrijk. Een goed onderhouden dak gaat jaren langer mee en blijft esthetisch gezien ook veel mooier om naar te kijken. Het voorkomt dat uw dak straks vol komt te zitten met mos of algen. Daarom adviseren wij bij oplevering van uw rieten dak altijd een onderhoudscontract. U zult merken dat het u op de lange termijn kosten bespaart.

Uw rieten dak renoveren?

Is uw rieten dak qua constructie nog in goede conditie, maar kan het riet wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is renovatie van uw rieten dak een mogelijke optie. Neem gerust contact met ons op, zodat we uw situatie persoonlijk kunnen bekijken.