Over Rietdekkersbedrijf H.J. Straver

Het Rietdekkersbedrijf H.J. Straver bestaat ruim 35 jaar en heeft zijn naam in die jaren goed gevestigd in de regio van het Naardermeer tot aan de Zeeuwse eilanden. Wij hebben in die tijd al vele rieten daken mogen dekken, repareren en onderhouden. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met negen ervaren medewerkers.

Wij zorgen voor rieten daken van kwaliteit, die lang mee gaan en er esthetisch prachtig uitzien. Elk rieten dak dat wij plaatsen voelt alsof het van onszelf is, waardoor we ook lang na de oplevering zorg blijven dragen voor het onderhoud er van.

Het ontstaat van Rietdekkersbedrijf Straver

Begin jaren ’80 besloot Harry Straver (eigenaar van Rietdekkersbedrijf H.J. Straver) om voor zichzelf te gaan beginnen als rietdekker. Rietdekken was namelijk niet alleen zijn werk, maar ook zijn hobby. Voordat Harry voor zichzelf begon, heeft hij eerst in loondienst bij een Rietdekkersbedrijf uit IJselstein gewerkt. Toen begin jaren ’80 de economie daalde, was er weinig werk voor hem bij het bedrijf waar hij toen werkte. Dit was voor hem de doorslag om een eigen onderneming te beginnen.

Vanwege de economische terugval in Nederland heeft Harry tot halverwege de jaren ’80 veel in het buitenland gewerkt (Frankrijk, Luxemburg). Toen de economie weer aantrok is het werkgebied van het bedrijf weer naar Nederland verplaatst. In het jaar 2002 hebben twee compagnons zich naast Harry Straver aangesloten bij het bedrijf, Herold Versteeg en Jos Slot.

De kracht van ons Rietdekkersbedrijf

Binnen ons rietdekkersbedrijf hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan, omdat de levensduur van uw rieten dak valt of staat met kwaliteit. Uiteraard willen wij alleen maar rieten daken maken die zeker 20 jaar of langer meegaan. Om deze belofte waar te maken, letten we zorgvuldig op de kwaliteit van het riet, zorgen we voor goed materiaal en goede vakmensen en leggen we sterk de nadruk op preventief onderhoud.

Betrokken bij de branche

Om ook de kwaliteit in onze branche op peil te houden zijn wij aangesloten bij Vakfederatie Rietdekkers en de Rietmeesters. Naast ons lidmaatschap, zijn we ook actief geweest in de branche organisaties. Harry is zeventien jaar lang bestuurslid geweest van de Vakfederatie en zeven jaar lang de voorzitter. Hij is mede-oprichter van de Rietmeesters en nauw betrokken bij diverse ontwikkelingen in de branche, bijvoorbeeld de ontwikkeling van de CAO. Namens de Vakfederatie neemt Harry deel aan de besturen van de AFN en de SFHD.

Ons rieten dak geeft uw woning meerwaarde, warmte en bovenal exclusiviteit. Voor een woning met een landelijke uitstraling kunt u bij ons terecht, een rietdekkersbedrijf waar u op kunt bouwen.

Onze klanten

Wij werken voornamelijk voor particulieren, aannemers en projectontwikkelaars in de provincies Brabant, Utrecht en Zuid-Holland. Wij brengen rieten daken aan op verschillende bouwwerken, zoals landhuizen, villa’s, woonhuizen, hooibergen, molens, boerderijen en soms ook kantoorpanden.

Naast rietdekken, kunt u bij ons ook terecht voor het bijbehorende timmerwerk of het bestrijden van mos en algen. Denk aan werkzaamheden, zoals:

   • Aanbrengen van dakplaten.
   • Mos- en algbestrijding.
   • Aanbrengen van
   • Plaatsen van vonkenvangers.
   • Schoorsteen vegen.
   • Plaatsen van bliksemafleiders.

Op deze manier heeft u altijd maar één aanspreekpunt voor uw rieten dakbedekking.