Subsidie op uw rieten dak

In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor uw rieten dak. Subsidie geldt met name voor bestaande riet gedekte woningen en panden en niet voor nieuwbouwprojecten. Het gaat dan meestal om het vernieuwen of het vervangen van het rieten dak.

Ook voor monumentale panden gelden soms subsidies voor het vervangen van het rieten dak, zoals de BRIM subsidie. Dit hangt voor een groot gedeelte af van de gemeente waarin het pand of de woning staat en van de leeftijd van het gebouw. Dit kan ook nog eens per jaar verschillen.

IJsselstein Achtersloot 53 (4)

Check eerst bij uw gemeente

Voor eventuele subsidies, raden wij aan om dat eerst te controleren bij uw gemeente. Over het algemeen is er een gemeentelijke regeling voor dit soort zaken. Zo niet? Dan kunnen zij u in ieder geval verder helpen. Zij kunnen u verwijzen naar de Provinciale wetgeving en de Provincie kan u weer doorverwijzen naar de landelijke regels.

De regel geldt meestal dat des te ouder uw monumentale pand is, des te meer kans u maakt op subsidie voor uw rieten dak. Ditzelfde geldt niet alleen voor bewoonde panden, maar ook voor beeldbepalende panden, zoals schuren en hooibergen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

Onder bepaalde voorwaarden geldt een aftrekregeling voor onderhoudskosten aan rijksmonumenten. De onderhoudskosten kunt u dan aftrekken van de inkomstenbelasting, dat geldt dus ook voor onderhoud aan een rieten dak.

Vragen over subsidies?

Heeft u vragen over eventuele subsidies voor uw (monumentale) rieten dak? Wij helpen u graag op weg door u van advies te voorzien, aangezien wij al enige ervaring hebben met dergelijke subsidieaanvragen.