Uw rieten dak verzekeren?

Voor veel gevallen is de verzekering voor een woning met een rieten dak hetzelfde als voor een woning met een pannendak. Het gaat dan met name over woningen met een rieten kap waaronder een schroefdakconstructie is aangebracht.

Dit is mede mogelijk gemaakt door de Vakferderatie Rietdekkers, die samen met verzekeraar Van Lanschot hebben aangetoond dat een lagere premie voor een modern rieten dak gerechtvaardigd is.

Cabauw Lopikerweg west 79 (4)

De reputatie van het rieten dak

Van oorsprong heeft het rieten dak de reputatie om zeer brandgevaarlijk te zijn. Vroeger, in de tijd waarin vooral met open constructies werd gebouwd was deze bewering zeker waar. Alleen tegenwoordig zijn de meeste moderne rieten daken voorzien van een gesloten dakconstructie en deze constructie is een stuk minder brandgevoelig.

De brandveiligheid van een modern rieten dak is daarom heel goed te vergelijken met die van een standaard pannen dak. De fabel dat u met een rieten dak een hogere verzekeringspremie moet betalen is hiermee van de baan.

De Vakfederatie Rietpolis

Vanuit Rietdekkersbedrijf H.J. Straver raden wij de Vakfederatie Rietpolis aan als verzekeringspolis voor uw rieten dak. Hiermee heeft u gegarandeerd een scherpe premie, een perfecte dekking en een super snelle schade afhandeling. De polis is per jaar opzegbaar en een brandvertragende coating is niet verplicht om in aanmerking te komen voor de lage premie.

Wij zijn als Rietdekkersbedrijf H.J. Straver aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers en kunnen u alles over de Rietpolis vertellen. Neemt u gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking.