Wij zijn aangesloten bij Vakfederatie Rietdekkers

Rietdekkersbedrijf H.J. Straver is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Wij vinden het belangrijk om onze branche goed op de kaart te zetten. Door ons bij de Vakfederatie Rietdekkers aan te sluiten, kunnen wij bijdragen aan de kwaliteit en professionalisering van het rietdekkersvak. En daar heeft u als klant uiteindelijk weer baat bij.

Bestuurslid en voorzitter van de federatie

Al meer dan 15 jaar zit Harry Straver (eigenaar Rietdekkersbedrijf H.J. Straver) in het bestuur van de Vakfederatie Rietdekkers, waarvan verschillende jaren ook als voorzitter. Zijn drijfveer om het vakmanschap van rietdekken hoog te houden, werkt ook door in zijn bestuurdersrol. Deze gedrevenheid kunt u ook terug vinden in zijn passie voor het vak en de kwaliteit van onze rieten daken.

Vakfederatie Rietdekkers

De Vakfederatie Rietdekkers opereert als brancheorganisatie voor alle rietdekkers (met vakdiploma) in Nederland. Deze brancheorganisatie richt zich op:

  • het promoten van het rieten dak;
  • het organiseren van opleidingen tot rietdekker;
  • het lobbyen met overheid en andere belangengroepen;
  • de kwaliteitsbewaking van het geleverde rietdekkers werk.

Om deze laatste, de kwaliteitsbewaking van het rieten dak, te bevorderen heeft het bestuur van de Vakfederatie Rietdekkers een opleverkeuring in het leven geroepen. Klanten hebben hiermee de mogelijkheid gekregen om een keuring aan te vragen voor hun rieten dak. Het verschaft hen zekerheid over de kwaliteit en uitvoering van het rieten dak. Daarnaast is de opleverkeuring ook gelijk een meetinstrument of uw rietdekker het logo van Vakfederatie Rietdekkers waard is.

De door de Vakfederatie Rietdekkers gestelde eisen waaraan een rieten dak moet voldoen zijn echter minimum eisen. Voor een rieten dak wat een 9 verdient krijgt u hetzelfde keuringsrapport als een rieten dak met het cijfer 6-. Om ook dat extra stukje kwaliteit te leveren, zijn wij als rietdekkersbedrijf ook aangesloten bij De Rietmeesters.