Nieuw rieten dak

Een nieuw rieten dak plaatsen

Voor een nieuw rieten dak bent u bij ons aan het juiste adres. Meer dan duizenden jaren geleden werd riet al gebruikt als dakbedekking en nog steeds komt er elke dag een nieuw rieten dak bij. Rietdekken is misschien wel de oudste ambacht die er bestaat en dat zal nog wel even zo blijven. Al in de Romeinse tijd werd geschreven over riet bedekte daken in de ‘lage landen’ en vandaag de dag telt ons land nog steeds veel mooie huizen met rieten dak.

In al die jaren is de traditionele basistechniek van rietdekken hetzelfde gebleven. Alleen diverse hulpmiddelen hebben hun intrede gedaan zoals een hoogwerker, een heggenschaar, een daklift, een shovel en een boormachine. Veder is en blijft rietdekken nog steeds vakkundig handwerk. Om een nieuw rieten dak te plaatsen heeft u dus vakkundige rietdekkers nodig en laten wij die nu net in huis hebben.

Nieuwbouw of vernieuwen

Er zijn verschillende scenario’s te beschrijven waarin in een nieuw rieten dak een goede optie zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

Voor alle drie de scenario’s kunt u bij ons terecht. Wij kunnen ook al het bijbehorende timmerwerk voor u uit handen nemen, zodat u maar één aanspreekpunt heeft voor het nieuwe rieten dak. Onze klanten ervaren deze totaaloplossing als ideaal, zeker als ook meteen een nieuw dakkapel moet worden geplaatst. Dat kunnen we dan ook gelijk voor onze rekening nemen.

Ervaren rietdekkers en goede kwaliteit

Rietdekken is een beroep dat alleen goed geleerd kan worden in de praktijk. Wij beschikken over vakkundige en ervaren rietdekkers, die precies weten hoe een dak met riet moet worden gedekt. Bij ons bent u dan ook verzekerd van kwaliteit en een professioneel advies. Voor een nieuw rieten dak neemt u gerust contact met ons op, wij komen graag eens bij u langs voor een gesprek.