Kwaliteit van de Rietmeesters

Wij zijn aangesloten bij de Rietmeesters. De Rietmeesters bestaat uit een select aantal rietdekkersbedrijven die de kwaliteitseisen van het rieten dak hoog in het vaandel hebben staan. De Rietmeesters hanteren hogere kwaliteitseisen dan de Vakfederatie Rietdekkers.

Door aangesloten te zijn bij zowel de Vakfederatie Rietdekkers als de Rietmeesters, proberen wij als rietdekkersbedrijf een steentje bij te dragen aan de verdere professionalisering van de rietdekkersbranche en de kwaliteit van het rieten dak naar een hoger niveau te brengen.

Hoe zorgen wij voor goede kwaliteit?

Binnen de Rietmeesters zorgen wij expliciet voor goede kwaliteitseisen en dat doen wij door te letten op de kwaliteit van het werk, de bedrijfsvoering van de rietdekker en de geleverde nazorg. Wij zorgen ervoor dat er altijd wordt nageleefd wat er met de klant is afgesproken.

Deze kwaliteit controleren wij door van elk aangesloten rietdekkersbedrijf een steekproef te nemen van vijf rieten daken per jaar. We kijken naar de klantgerichte manier van werken, de technische afwerking, of er volgens de arbo wetgeving is gewerkt en of het werk goed is opgeleverd. Het streven van de Rietmeesters is namelijk om rieten daken op te leveren met een zo lang mogelijke levensduur.

Voorop lopen bij verandering en ontwikkeling

Dankzij ons lidmaatschap van de Rietmeesters en onze betrokkenheid bij Vakfederatie Rietdekkers, weten we precies wat er speelt in de branche. Nieuwe ontwikkelingen en trends volgen wij op de voet. Om die reden lopen wij vaak voorop in de branche als het gaat om innovaties in het rietdekkersvak. Vaak dragen wij ook nog ons eigen steentje bij om deze innovaties te realiseren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Rietmeesters of Vakfederatie Rietdekkers? Wij vertellen u er graag mee over. U kunt ook zelf eerst even rondkijken op één van de websites voor meer informatie.