Het rietdekkers vak is ambachtelijke vakmanschap

Al meer dan 35 jaar is Rietdekker H.J. Straver actief in het rietdekkers vak. Onze medewerkers zijn gepassioneerde rietdekkers en hebben de kwaliteit van onze rieten daken hoog zitten. Deze kwaliteit hangt voor een groot gedeelte samen met de ervaring en de kunde van de rietdekker. Het meeste rietdekkerswerk wordt namelijk nog steeds met de hand gedaan.

Uiteraard zijn er in de loop der jaren hulpmiddelen bijgekomen, zoals een hoogwerker, een heggenschaar, een shovel, een daklift en een boormachine, maar nog steeds is rietdekken ambachtelijk vakwerk. Ambachtelijk vakwerk dat wij zeer goed beheersen.

Actief in de branche voor rietdekkers

Een belangrijke manier om de kwaliteit van ons vakmanschap op hoog niveau te houden is door actief betrokken te zijn bij de gehele branche voor rietdekkers. In de eerste plaats zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkelingen van innovaties op het gebied van rietdekken. Dat kan gaan van de kwaliteit van het riet tot aan nieuwe manieren om riet te dekken, zolang het maar bijdraagt aan het optimaliseren van ons vak en de rietdekkersbranche.

Om diezelfde reden zijn wij als rietdekkersbedrijf aangesloten bij diverse vakverenigingen in de branche, te weten:

Onze betrokkenheid bij deze verenigingen is gebaseerd op het hoog houden van de kwaliteit in onze branche. En daarbij bedoelen wij zowel de kwaliteit van het riet, als de kwaliteit van het riet dekken en de bedrijfsvoering van de rietdekker. We zorgen er ook voor dat nieuwe rietdekkers goed opgeleid worden, zodat ons vak ook in de toekomst op niveau blijft.

Rieten dak laten dekken?

Heeft u een woning met rieten dak of wilt u een nieuw dak laten dekken met riet? Wij zorgen ervoor dat het goed gebeurt en dat u er jaren lang plezier van zult hebben. Maak een vrijblijvende afspraak of kijk eens bij onze projecten om een idee te krijgen van ons werk.