Nieuwbouw of bestaand rieten dak vernieuwen?

Of het nu gaat om een rieten dak op een nieuwbouwwoning of om het vervangen van een bestaand rieten dak, voor beide projecten is Rietdekkersbedrijf H.J. Straver in te schakelen. Wij zorgen voor een kwalitatief goed en duurzaam rieten dak.

Bij bestaande bouw kijken we eerst in hoeverre het rieten dak aan vervanging toe is. In sommige gevallen is renovatie ook al voldoende om de levensduur met jaren te verlengen. Wij komen graag eens bij u langs om met ons vakkundig rietdekkers oog te kijken naar uw rieten dak en uw wensen.

Rietdekkersbedrijf Straver voor een totaaloplossing

Als renovatie niet meer mogelijk is en er geen andere mogelijkheid meer bestaat dan het vernieuwen van uw rieten dak, zijn wij de partner die u een totaaloplossing kan aanbieden. Wij zijn in te schakelen van sloopwerk tot het opnieuw opbouwen van de dakconstructie tot aan het opnieuw dekken van het rieten dak en het realiseren van de gedetailleerde afwerking. Voor één rieten dak heeft u dan ook maar één aanspreekpunt nodig en dat zijn wij, Rietdekkersbedrijf H.J. Straver.

Voor een rieten dak op een nieuwbouwwoning werken wij vaak samen met de aannemer of architect van het bouwproject. In de moderne nieuwbouw zien wij ook steeds vaker rietbedekking als gevelbekleding, ook wel verticaal riet genoemd. In combinatie met de moderne bouwstijl van deze tijd geeft dat een mooi en speelse uitstraling.

Een nieuw rieten dak, en dan?

Wij hebben uiteindelijk uw gedroomde rieten dak gerealiseerd en dan? Dan is het belangrijk dat u uw rieten dak goed blijft onderhouden, preventief onderhoud noemen wij dat. Preventief onderhoud is belangrijk om de levensduur van uw rieten dak te verlengen.

We raden aan om uw rieten dak elk jaar even door ons te laten controleren, eventuele beschadiging of algvorming kunnen we dan direct oplossen. Wacht u te lang met onderhoud, dan kunnen de onderhoudskosten snel oplopen. Om dit te voorkomen, bieden wij bij oplevering altijd een onderhoudscontract aan, zodat uw rieten dak er jarenlang mooi uit blijft zien.